СЗО повторно признава: Вакцината против полио предизвикува епидемии на полио во Африка

Ширењето на болести предизвикани од вакцини (вакцинален сој на вируси) не е ниту нова, ниту непозната појава кај „живите“ вакцини. Особено е изразена кај оралната полио вакцина. Иако здравствените власти секогаш велат дека е скоро…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Нова студија открива дека вакцините за ХПВ предизвикуваат сериозни нарушувања на нервниот систем

Ако одредена вакцина во однос на безбедноста има дигнато голема прашина – тоа е вакцината против хуман папилома вирус (ХПВ). Фактот што возраста на адиминистрирање е поголема и примателите можат да посведочат за несаканите реакции,…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Нова студија за здравствените исходи кај вакцинирани наспроти невакцинирани деца

Постојат голем број на студии помеѓу вакцинирани и невакцинирани деца, но се цензурираат по секоја цена, а официјалните здравствени институции одбиваат да спроведат нивна студија – бидејќи „било неетички“.

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Препораката за хепатит Б вакцина кај новороденчиња – без докази за безбедност?

Вториот дел (од трите дела) на анализата на Џереми Р. Хамонд за вакцината против хепатит Б кај новороденчиња, открива како ЦКБ започнала да препорачува вакцинација за бремени жени и доенчиња и покрај недостаток…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Хепатит Б вакцина кај новороденчиња – дали има повеќе ризици од придобивки?

Како дел од нашиот вакцинален календар, во САД и голем број држави во светот, првата од сетот за „добро дојде на овој свет“ е вакцината против хепатит Б. Препораката од ЦКБ – Центарот за контрола…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Компаративна студија на човечкиот геном во Приорикс Тетра и клеточната линија МРЦ-5

Здружението CORVELVA – Регионален координативен комитет за слобода при вакцинација –  Венето, е основано во 1993 година. Се залага за слободен избор при вакцинација, како и правна поддршка. Нуди помош на семејствата…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Вакцината против полио сeуште предизвикува полио

Премногу е ретко јавната здравствена заедница да признае какви било проблеми со вакцинацијата. Сепак, од време на време, околностите ги принудуваат јавните службеници да направат такво признание….

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Вакселис ќе биде тука наскоро – што треба да знаете

Оваа година Мерк и Санофи работат заедно за да го избришат ГлаксоСмитКлајн од рутинската вакцинација на новороденчиња во САД. На крајот на 2018 година добија одобрение од FDA за нивната шествалентна вакцина, 6 во…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Без енигма – вакцините и епидемијата на алергија на храна

Соединетите држави, а и целиот свет, се соочува со постојано зголемување на епидемијата на алергија на храна. Околу 1 од 12 деца (8%) имаат алергии…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial