Препораката за хепатит Б вакцина кај новороденчиња – без докази за безбедност?

Вториот дел (од трите дела) на анализата на Џереми Р. Хамонд за вакцината против хепатит Б кај новороденчиња, открива како ЦКБ започнала да препорачува вакцинација за бремени жени и доенчиња и покрај недостаток…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Хепатит Б вакцина кај новороденчиња – дали има повеќе ризици од придобивки?

Како дел од нашиот вакцинален календар, во САД и голем број држави во светот, првата од сетот за „добро дојде на овој свет“ е вакцината против хепатит Б. Препораката од ЦКБ – Центарот за контрола…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Вакцината Против Хепатит Б Го Оштетува Црниот Дроб

„Според Хипокритовата традиција, нивото на безбедност за превентивни лекови мора да биде многу високо, бидејќи има за цел да ги заштити луѓето од болести кои можеби никогаш…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Студија На Вакцинирани И Невакцинирани Глувци Со Хепатит Б

„Овој  труд открива за прв пат дека раната вакцинација со хепатит Б, предизвикува пореметувања во однесувањето и хипокампалната неврогенеза. Оваа работа дава иновативни податоци кои ја поддржуваат долго сомневаната потенцијална асоцијација…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;