Дежа Ву: ГСК го рециклира својот проблематичен адјувант со додавање во вакцините против КОВИД 19

Од 100-те глобални играчи кои сега работат на експериментални вакцини за Covid-19, повеќето од субјектите што се сметаат за предводници се непознати фирми за…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Врска помеѓу вакцината за грип и смртноста од КОВИД-19?

Бројот на починати од пандемијата на корона вирус покажува зачудувачка варијација. Некои земји имаат стапка помала од десет на милион, додека Западна Европа и САД бројат стотици на милион. Меѓу најверојатните причини се еколошки (голема…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОВИД-19: ФАКТИ НАСПРОТИ НЕОБЈАСНЕТА ПРАКСА

Во „Авицена лабораторија“ ќе се работи високопрецизен молекуларен RT Real Time PCR тест. Овој тест е CE-IVD сертифициран, валидиран за целосно автоматизирана употреба и со него се прави истовремен скрининг и конфирмација на трите таргет…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Д-р Сладољев: RT-PCR е најчувствителен, но истовремено и најнесигурен тест

Д-р Среќко Сладољев е хрватски имунолог, поранешен раководител на Одделот за истражување при Имунолошкиот завод во Загреб, член на Хрватската академија на науки и уметности на дијаспората.

Неинформирани, па изманипулирани! Дали маските спречуваат ширење на КОВИД-19?


СЗО: Една корист од носењето маска од страна на здравите лица е дека „ќе ги направи луѓето да се чувствуваат дека можат да придонесат за спречување…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;
Прочитајте повеќе;

Воспалителен синдром што ги погодува децата: Кавасаки болест, КОВИД-19 или нешто друго?

Постојат многу медицински неизвесности кои се вртат околу приказната со COVID-19, но општо прифатена обсервација е дека децата се меѓу најмалку погодените, како по број, така и со сериозноста на симптомите. Барем до неодамна.

КОВИД 19 – пионерот на „новата ера“ генетски дизајнирани вакцини со висок ризик

Поради „немањето“ на конкретен третман за КОВИД 19, се наметна вакцината како еден и единствен спас од оваа „страшна“ болест. Трката започна. Кој прв ќе ја направи вакцината со којашто треба…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial