ЧПП

Секојдневно добиваме голем број на прашања, затоа решивме да сместиме дел од нив овде.

Со оглед на актуелните уписи на првачињата и проблемите кои произлегуваат, првиот дел ќе биде посветен на овој проблем.


Што правам ако во диспанзер не ми даваат потврда?


Архивата на училиштето е ДОЛЖНА да прими било каков документ, исто така и документите кои сте ги донеле за упис на вашето прваче. Доколку упорно одбиваат, најпрво можете да им кажете дека тоа што го прават е незаконски и може да одговораат за истото, дека се должни да почитуваат Устав и Закон, а не усни наредби. Можете да напишете и БАРАЊЕ ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС во два примероци кои исто така мора да инсистирате да ги заверат.
Втора опција е да ги испратите препорачано, по пошта. Правите копија од оригиналните документи и ги испраќате по пошта препорачано. Тоа значи дека копиите СЕ ДОЛЖНИ да ви ги вратат, заверени со архивски печат. Така имате доказ дека сте ја завршиле вашата родителска должност и не можат да ве гонат по тој основ.
Please follow and like us:
error

Што правам ако во училиште не ми ги примаат документите доколку немам полна потврда од диспанзер?

Документите се примени, детето тестирано, но не го запишуваат

Please follow and like us:
error