„Исчезнувањето“ На Полиото – Др Сузан Хамфрис

По заразување со полио, околу 95% од луѓето немаат никакви симптоми. Околу 4% имаат минори симптоми кои се слични на грипот. Околу 1 % од заразените добиваат перманентна парализа, најчесто на долните екстремитети. Од…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Студија На Вакцинирани И Невакцинирани Глувци Со Хепатит Б

„Овој  труд открива за прв пат дека раната вакцинација со хепатит Б, предизвикува пореметувања во однесувањето и хипокампалната неврогенеза. Оваа работа дава иновативни податоци кои ја поддржуваат долго сомневаната потенцијална асоцијација…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Морбилите И Вакцината За Морбили – Прв Дел

„Повеќе од 100 години, постои силна поврзаност со дефицит на витаминот А и негативните исходи од мали сипаници,…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;