Повреди предизвикани од вакцини – една на секои 39 аплицирани вакцини?!

Во светот и кај нас педијатрите тврдат дека несакани реакции, повреди или смрт предизвикани од вакцини – речиси и да не постојат. Мантрата е секаде иста – „може да се случи на 1 во милион…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Владата на САД во 2019 година исплати 225 милиони долари за оштета од вакцини

Советодавната комисија за детски вакцини (Advisory Commission on Childhood Vaccines – ACCV) при Министерството за здравство и социјални служби на САД,…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

МРП на Мерк и ГСК со еднаков, голем ризик за несакани реакции

Двајца високо котирачки научници на Мерк, Стивен Крахлинг и Џоан Влоховски, во 2010 година поднесоа Федерална тужба за свиркачи (Federal whistleblower…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Алуминиумски адјуванти во вакцините – информации кои недостасуваат

Д-р Кристофер Ексли е биолог, со докторат по еко-токсикологија на алуминиумот. Целата истражувачка кариера, од 1984 до денес, ја посвети на парадоксот: „како третиот најзастапен елемент во Земјината кора (Ал) е несуштински и во голема…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Д-р Заjчек: Ако постои ризик, мора да имате избор!

Боб Заjчек е лекар, овластен педијатар и сопственик на New Kingdom Healthcare, во Минесота. Како член на националната организација Лекари за информирана согласност, д-р Боб верува дека родителите треба да бидат информирани за ризиците и придобивките од…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;