АМИС:Вакцината против хепатит Б кај новороденчиња да се суспендира!

ICAN (Informed Consent Action Network) – Акциона мрежа за информирана согласност (АМИС), преку своите адвокати, им понуди на Министерството за здравство и човечки услуги на САД (HHS) и Агенцијата за храна и лекови (FDA) бројни…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

СЗО повторно признава: Вакцината против полио предизвикува епидемии на полио во Африка

Ширењето на болести предизвикани од вакцини (вакцинален сој на вируси) не е ниту нова, ниту непозната појава кај „живите“ вакцини. Особено е изразена кај оралната полио вакцина. Иако здравствените власти секогаш велат дека е скоро…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;