Ефикасност и несакани реакции на вакцината БСЖ

Во нашата земја вакцината БСЖ се аплицира најчесто во првите 24 часа од раѓање, а најкасно до навршени 12 месеци од животот.

Праксата покажува дека најчесто родителите ниту се…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

БСЖ вакцината влијае на микробиомот на плацентата кај идните вакцинирани мајки

Во студијата на бугарските научници ( Dimova et al., 2017) се разгледува темата за микобактериските L-форми (самореплицирачки бактериски форми со дефектен или целосно исчезнат клеточен ѕид). Особено…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Вакцината Против Хепатит Б Го Оштетува Црниот Дроб

„Според Хипокритовата традиција, нивото на безбедност за превентивни лекови мора да биде многу високо, бидејќи има за цел да ги заштити луѓето од болести кои можеби никогаш…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Алармантниот Пораст На Хроничните Воспалителни Болести И Ретровирусите – Д-р Џуди Миковиц

Инциденцата на хроничните инфламаторни заболувања се зголеми енормно во последните 25 години. Деталите кои објаснуваат како ретровирусите во денешната биолошка терапија, вклучувајќи ги и вакцините, придонесуваат за автоимуни, невроимуни заболувања и рак – се сложени. Иако го…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

ДНК Од Свински Вирус Пронајдена Во Вакцината Против Ротавирус

Пронајдено е дека вакцината против ротавирус е контаминирана со ретровирус. Rotarix на GlaxoSmithKline и RotaTeq на Merck – се контаминирани со ДНК на свински вирус. Но, има…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

МРП Вакцина – Дали Е Побезбедна Од Морбилите?

„Лекари за информирана согласност“ (PIC) е независна, непрофитна образовна организација посветена на заштита на информираната согласност за вакцинација. Тие изготвија рецензирани материјали за болеста и вакцината за морбили,…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;

Вакцина Која Не Успева, А Не Неуспех Да Се Вакцинира

Дали неодамна пријавените епидемии на сипаници во САД (2013 година) се предизвикани од неуспехот да се вакцинираат децата или неуспехот на вакцината? Шокантно, клинички потврдени извештаи за неуспехот на вакцината против морбили, кај целосно вакцинирани…

Please follow and like us:
error
Прочитајте повеќе;
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial